A1 България с нов жест към болниците и медицинския персонал на първа линия

Телекомът осигури средства за привличане на доброволци за УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“, УМБАЛ „Александровска“ и УМБАЛ „Св. Анна“ и дари антигенни тестове за ВМА
Спонсорирано съдържание | 16 ное 2020 08:58, Камелия Цветанова
A1 България с нов жест към болниците и медицинския персонал на първа линия

В труден период, в който светът се бори с пандемията от COVID 19, всяка помощ към болниците и обслужващия персонал е от изключително важно значение. У нас също здравната система се намира в кризисно положение. За да помогне за справяне със ситуацията А1 продължава да подкрепя най-натоварените болници, в които се лекуват заболели от коронавирус.

Преди няколко дни А1 дари средства, с които здравните заведения да имат ресурса да привлекат доброволци в COVID отделенията на трите ключови болници в столицата - УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“, УМБАЛ „Александровска“ и УМБАЛ „Св. Анна С дарените средства трите болници ще могат да привлекат доброволци и допълнително да стимулират лекари, медици и санитари, които са на първа линия в борбата с пандемията. Подкрепата на А1 идва във време, в което много болнични заведения в страната страдат от недостиг на квалифицирани кадри, които да подпомогнат настоящия персонал, който вече е на ръба на силите си.

Друг жест, който А1 направи дни по-късно бе дарението от над 3300 бързи антигенни теста за Военномедицинска академия (ВМА). С тяхна помощ диагностицирането ще бъде по-бързо и точно, което ще подпомогне цялостния процес по лечение на пациентите.

Настоящите дарения от телекома продължават и надграждат мащабната кампания „Дигитална солидарност“, проведена през пролетта. Още с въвеждането на извънредните мерки у нас през месец март, А1 даде старт на инициативата с цел, от една страна – да подкрепи на болници в страната, а от друга – да насърчи своите потребители да използват дигиталните канали на компанията, като въведе допълнителни дигитални бонуси за своите клиенти. Компанията дари безвъзмездно пет дихателни апарата на УМБАЛ „Александровска“, три апарата за болниците в Добрич, Монтана и Силистра. Средствата за респиратори в регионалните болници бяха събрани в рамките на кампания за насърчаване клиентите да плащат своите месечни сметки към телекома, използвайки дигиталните канали за самообслужване на компанията. От друга страна, за да подпомогне периода, свързан с изолация и социална дистанция, А1 предостави на своите потребители бонус пакети с мобилен интернет на максимална скорост, безплатен достъп до ТВ съдържание, мегабайти в роуминг и други.

В момента страната ни се намира във втора вълна на пaндемията от COVID-19, като тя е много по-мащабна от тази през месец март. Това се дължи на многократното увеличаване на заразените, вследствие на което здравната система изпитва все по-големи трудности. Затова точно сега е важно и други компании да последват примера на А1 и да се включат в борбата, подпомагайки болниците и персоналав „най-горещите“ точки. Отговорността е всеобща – както на бизнеса, така и на всеки член на обществото.


Още по темата: болницаА1дарание
Още от

Спонсорирани публикации